Nunta de lavanda

Ziua de azi o dedicam florii numita cald si lin Lavanda, cunoscuta de altfel si sub alintul de Levantica. Putem sa-i spunem cum vrem, pentru ca ea nu se supara. Ori de e  proaspata, ori  de e uscata, ea ne ofera cu drag acelasi parfum si ne aduce aceeasi fericire.

Fie ca o dai pe mana floristilor, fie ca o arunci in bratele bucatarilor, a herboristilor sau a tamaduitorilor, ea stie sa impace pe toata lumea si orice job ar avea si-l indeplineste cu demnitate si straluceste in orice domeniu.

De o vei invita la nunta ta, sa nu-ti faci griji ca nu-si va face treaba.

Pune-o pe masa,

propunere nunta masa lavanda

pune-o in piept,

propunere nunta lavanda piept

aseaz-o cu incredere in buchet

propunere nunta lavanda buchetpropunere nunta lavanda buchet propunere nunta lavanda buchet

Nu as peti lavanda nimanui,  as lasa-o nemaritata, o vesnica domnisoara de onoare.

“Și cind o văd, ingălbinesc; Și cind n-o văd, mă-m- bolnăvesc. Iar cind merg alții de-o pețesc, Vin popi de mă dezleagă”

Ea poate straluci in vaze aurii, poate fi autentica si plina de farmec imbracata in panza de sac si fire de dantela, poate fi glamour daca arunci pe ea un guler de matase cu cateva pietre argintii.

propunere-nunta-lavanda-stralucire1

Poate totusi, a-si lasa-o in preajma unor trandafiri, dar atat cat sa o priveasca si de ea sa se indragosteasca si clar ca sub privirele lor, lavanda ar straluci foarte usor.

propunere nunta lavanda buchet masa

Intr-un astfel de arajament cu aer frantuzesc, impunatorii trandafirii, nu fac decat sa cada petala cu petala la picioarele lavandei si sa faca din ea cenusareasa serii.

Lavanda sau levanțica  în vechea Roma, era floarea Afroditei (in ipostaza ei de ocrotitoare a sotilor) si de asemenea era si floarea Vestei, zeita fecioara a caminului.

Exista obiceiul, ca preotesele fecioare, la sarbatorile zeitei, sa poarte  cununi impletite din crengute de lavanda. Un obicei care a facut din lavanda,  o iarba a caminului si a fidelitatii.

In tarile Mediteranei, de pilda, trusoul miresei si patul mirilor se presara cu crengute de lavanda, tot cu lavanda se impodobesc mesele la nunti si toate elementele nuntii poarta parfumul si simbolistica acestei flori.

De asemenea, se spune ca o plimbare imaginara printr-un camp de lavanda este vindecatoare, in masura in care de bucuri si iti permiti sa fii fericit facand-o.

propunere nunta lavanda

“Un parfum de levantica

M-a udat, m-a inflorit,

 Sfatuindu-ma ca-s mica

 Si mi-i vremea de-mplinit.”

Va astern, cu imprumut (sursa: Pinterest ) “reflectii de lavanda”:

Vezi si alte propuneri

iasi nunta propunere steampunk
Nunta de lavanda Iasi
Propunere buttercup
Be yourself